Get Adobe Flash player
Търсене
Абонирай се за новини

Услуги :: банка ДСК

DSK logo Работно време 10,00 - 19,00
Контакт 066/810 050
етаж партер
web site www.dskbank.bg

Работно време:

Понеделник - 10:00 - 19:00

Вторник - 10:00 - 19:00

Сряда - 10:00 - 19:00

Четвърътк - 10:00 - 19:00

Петък - 10:00 - 19:00

Събота - 10:00 - 19:00

Неделя - почивен ден

 

SAM_0742

Над половинвековната история на Банка ДСК ЕАД датира от 1951 г., когато е създадена като Държавна спестовна каса и единствената влогонабирателна и кредитна институция за населението. През януари 1999 г. е преобразувана в еднолично акционерно дружество (ЕАД) с държавно имущество и оттогава носи името „Банка ДСК”.

Още по-динамично развитие Банка ДСК отбелязва от октомври 2003 г. насам, когато след успешна приватизационна процедура неин едноличен собственик стана унгарската Банка ОТП. Тя е не само най-голямата банка в Унгария, но и една от най-големите, солидни и динамично развиващи се финансови групировки в цяла Централна и Източна Европа.

Банка ДСК излезе от януари 2005 г. на водеща позиция сред всички банки в България по размера на своите активи – 13,5% от активите на цялата ни банкова система. Банка ДСК е неоспорим лидер в банкирането на дребно, тя е кредитор „номер едно” в България с над 40% дял при кредитирането на дребно. Почти се удвоиха в сравнение с края на 2003 г. и кредитите за предприятия в нашия портфейл.

Балансовото число на Банка ДСК върви ускорено по възходяща линия, а печалбата й е наистина рекордна  - над 16 процента от общия финансов резултат на банковата система в България. Банка ДСК  е „номер едно” и на пазара на депозитите с над ¼ пазарен дял общо от влоговете на населението и почти половината от спестяванията в левове. Тя разполага и с най-голямата клонова мрежа, покриваща цялата страна.

Успешният досега отговор на предизвикателството да бъдем „първи сред равни” в изключително динамичния банков сектор на България получава и заслужено признание у нас и в чужбина. Банка ДСК е обявена за „Банка на годината” (награда на в. ”Пари”), най-добрата банка на клиента и лидер по доверие за 2004г. На два пъти тя е отличавана с наградата «Банка на годината за България» от сп. The Banker към групата на Financial Times. За „Най-добрата банка в България” също за втори път ни обяви през 2005г. и друго престижно издание сп. Global Finance.  Moody’s повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чуждестранна валута до Ba1/NP с положителна перспектива.

Към Банковата група ДСК спадат и дъщерните предприятия: ДСК Управление на активи, общозастрахователната компания ДСК Гаранция, ДСК Лизинг, ДСК Турз, пенсионно-осигурителната компания ДСК Родина.